Верига от добрини
Понеделник, 24.07.2017, 14:52Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Верига от добрини


Чувстваше се притеснен, подтиснат. Докато крачеше, погледът му се спря на момиченце, което минаваше край него. Детето го погледна и му се усмихна с невинна, искрена усмивка. Тази усмивка ободри притеснения човек, сякаш му олекна, зарадва го. Окрилен от тази радост, той си спомни за един приятел, когото отдавна не беше виждал. Веднага му се обади по телефона. Приятелят му беше много щастлив да чуе гласа на някой, който си е спомнил за него. Разчувстван, той даде бакшиш на келнера в ресторанта, където отиде да обядва. Келнерът пък се зарадва на бакшиша и си помисли: "На тоя свят все още има добри хора". След работа келнерът, както винаги, даде пари на човека, който просеше на ъгъла на улицата. И просякът се зарадва много, защото от два дни не беше ял нищо. Нахрани се добре, а вечерта пое към мястото, където нощуваше. Докато крачеше, дочу скимтенето на малко кученце. Просякът го взе със себе си и продължи. Нахрани кученцето, след това заспа, като го остави отстрани. Изведнъж, посред нощ, то започна да лае. Просякът веднага се събуди. Миришеше на дим. Изглежда в съседната къща имаше пожар. Обитателите й спяха. Просякът веднага ги събуди. Започнаха да гасят пожара преди той да се е разраснал. Така завърши тази история, започнала с усмивката на едно малко момиченце.

Скъпи хора !!!

Искате ли и вие да продължите тази верига от добрини, като разкажете на близките и приятелите си? Разбира се, че искате, но веригата от добрини се прави чрез извършването на добрини. Можете да я започнете с усмивка или може би с един поздрав. Кой знае какви промени ще настъпят в живота на онези, които са се повлияли от постъпката ви?Категория: Разкази | Преглеждания: 790 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от