Обичта към животните
Понеделник, 24.07.2017, 14:51Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Обичта към животните


Животните са мили същества, които са създадени, за да служат на човека. Човек използва тяхното мляко, месо, кожа или силата им. Много от безбройните животински творения пряко или непряко служат на човека и улесняват неговия живот.
Милосърдието към животните се изразява в обич и съчувствие. Предпазването им от страдания и защитата им е религиозен дълг и морална норма.
Нашият Пратеник (салляллаху алейхи уе селлем) повелява:

"Който проявява милосърдие и Аллах към него е милосърден. И проявявайте милосърдие към земните създания, за да проявят милосърдие към вас и небесните."
(Тирмизи)


Пратеникът (салляллаху алейхи уе селлем), който много обичал животните ни наставлява добре да се грижим за тях, редовно да ги храним и правилно да ги използваме. Да не ги избиваме за развлечение, да не ги използваме като мишени за обучение по стрелба, да не откъсваме главите им заради самото убиване без да използваме месото им.
Нашият любим Пратеник (саллляллаху алейхи уе селлем) ни уведомява за жената, която е заслужила Джехеннема (Ада), тъй като е причинила смъртта на котка, обричайки я на глад, както и за спечелването благодатта на Аллах от друга греховна жена, която утолила жаждата на превиващо се куче в пустинята.Категория: Четиво | Преглеждания: 510 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/2
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от