На пазар за черепи
Четвъртък, 27.07.2017, 08:42Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

На пазар за черепи


Един ден Бехлюл Дана занесъл на пазара три черепа и започнал да ги продава. Още по-удивителното било, че и трите черепа, на пръв поглед еднакви били с различна цена.
Когато някой питал за цената, той казвал, че първия череп струвал една пара, втория череп - десет пари, а третия, колкото била тежестта му.
Един човек не издържал и попитал:
- Ей, Бехлюл! Та това са само три сухи черепа, а ти си сложил и на трите различна цена. Каква разлика намираш между тях?
Бехлюл спокойно започнал да пояснява:
- Първия череп е на човек, който не е слушал наставления и не е изпитвал необходимост. Това е "каменна глава". Затова е толкова евтина! Втория череп е на човек, който е слушал наставления, но е нехаел. От едното му ухо е влизало, а през другото е излизало. Този череп се нарича "кух" и струва десет пари. Третият череп е на човек, който е слушал насихат (наставления), работил е според знанието, което е придобил и е наставлявал другите. Това е пълноценен череп, затова е най-скъп. Ще бъде продаден за толкова пари, колкото тежи.

Понякога от необичайните неща могат да се извлекат големи поуки, стига човек да се замисля!...

Източник: www.ikra.ucoz.net
Категория: Разкази | Преглеждания: 637 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 1
1  
Stay with this guys, you're hpenlig a lot of people.

Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от