Морал (Ахляк)
Четвъртък, 22.06.2017, 20:33Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Морал (Ахляк)


Хората са като огледало един на друг. Животът ни се определя именно от тези отношения помежду ни. Трябва да се отнасяме към хората така както искаме те да се отнасят с нас. Ако искаме да получим обич, милост или уважение трябва да знаем съответно как да ги подарим на човека, стоящ срещу нас. А това, от което се отвращаваме и смятаме за лошо - отбягваме. Ако не искаме врагове и ние не трябва да сме ничий враг, ако не искаме да се сблъскаме с очите на егоизма, трябва да страним от това самите ние да бъдем егоисти или ако не искаме да попаднем в несправедливост, просто трябва да не забравяме, че първо ние трябва да бъдем справедливи.

"А вярващите мъже и жени са покровители един на друг. Те повеляват одобряваното и възбраняват порицаваното, и отслужват молитвата, и раздават милостинята зекят, и се покоряват на Аллах и на Неговия Пратеник. Тези Аллах ще помилва. Аллах е Всемогъщ, Премъдър."
(Сура Ет-Теубе: 71)
Категория: Четиво | Преглеждания: 901 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/2
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от