Месец Рамадан е най-добрия запас, най-доброто приготовление - месецът, който дава най-доброто възпитание за тези ценности!!!
Петък, 23.06.2017, 01:55Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Месец Рамадан е най-добрия запас, най-доброто приготовление - месецът, който дава най-доброто възпитание за тези ценности!!!


"Рамадан е месецът, през който беше низпослан Коранът за напътствие на хората и с ясни знаци от напътствието и разграничението. Който от вас се окаже в този месец, да говее през него, а който е болен или на път - да се издължи в други дни. Аллах иска да ви улесни и не иска да ви затрудни, а да завършите докрай определените дни; да възвеличите Аллах за онова, с което ви е напътил и да сте признателни."
(Сура Ал-Бакара: 185)


ХАДИСИ ОТНОСНО ГОВЕЕНЕТО

"Ако раб говее един ден в името на Аллах, Той отдалечава неговото лице на разстояние 70 години от Огъня"
(Бухари, Муслим)

"За онзи, който говее в името на Аллах един ден, Аллах отваря ров между него и Джехеннема с ширина колкото разстоянието между небето и земята."
(Тирмизи)

"За говеещия има две радости. Първата е когато разговява. Другата е радостта в Съдния ден, когато ще изпитва радост от това, че в земния живот е говял."
(Муслим, Нисаи)

"Великия Аллах намножава наградата за делата на синовете Адемови от десет до седемстотин пъти. Аллах Теаля е казал: "Освен за говеенето, защото говеенето е за мен и Аз ще дам възнаграждението за него..."
(Бухари, Муслим)

"Говеенето е преграда срещу греха. Който от вас говее, да не изрича лоша дума и да не вика и крещи. Ако някой го проклина и ли се заяжда с него, да каже: "Аз говея"..."
(Бухари, Муслим)

"Ставайте да се храните на сахур, защото в сахура има благодат."
(Бухари, Муслим)

"Най-добре е да разговявате с фурма. Ако не намери фурма, да разговее с вода, защото водата е чиста."
(Бухари, Муслим)

"За онзи, който нахрани говеещ има награда колкото на говеещия. Това с нищо не намалява наградата на говеещия."

"В Съдния ден говеенето и Корана ще се застъпят за раба. Говеенето ще каже: "О, Аллах! Аз лиших този раб през деня от храна и страсти. Позволи ми да се застъпя за него. И така и двете (Корана и говеенето) се застъпват за него."
(Ахмед, Ал-Хаким)

Категория: Четиво | Преглеждания: 941 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/2
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от