КРАЛИЦА НА ДОМА СИ!!!
Четвъртък, 27.07.2017, 08:49Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

КРАЛИЦА НА ДОМА СИ!!!


КРАЛИЦА НА ДОМА СИ!!!

Ислямът препоръчва, а някога и заповядва, а и самата човешка природа изисква да се основават семейства. Основата за изграждането на фамилията е брака. Не рядко брака се представя като поляна пълна с различни цветя, които ще се берат до края на живота.
Наистина, както и сами ще се уверим, че това съвсем не е така, а и се появяват проблеми, които в зависимост от ситуацията се решават някога по-бързо, а понякога още толкова се усложняват. Обикновено всички говорят за самите проблеми, а приоритетно е първо да се говори за причините за техните прояви, т.е. превантивна мярка, или както се казва в медицината - по-добре да се предотврати, отколкото да се лекува. Несправедливо е за появата на проблема да се обвинява само едната или другата страна, мъжът или жената, защото и двете страни носят отговорност,някой повече, някой по-малко.
Аллах казва: " И от Неговите знамения е, че сътвори за вас съпруги от самите вас, за да намерите спокойствие при тях, и стори помежду ви любов и милост...."
(Ер-Рум, 21)

Нека за кратко да се поспрем на този айет и да помислим върху неговата поука. От него се разбира, че жената е създадена от мъжа и че е част от него, т.е., че е тясно свързана с него и, че мъжът не е в състояние да създаде общност без жената. И колкото и да искат някои да докажат, че жената е "дяволско" създание,те индиректно твърдят това и за самите себе си.
Другата част на айета е явно интересен, за това, за което говорим. Айета ясно говори, че мъжът намира спокойствие при жената. В противен случай, ако го няма или му бъде отнето, ще се появят отрицателни ефекти от негова страна. Нека да кажем, че това един вид е негова зависимост от "женския свят". По тази причина ислямът е засилил мерките по въпроса за отказа в леглото от съпругата си, а също така е наредил на мъжа да не напуска леглото, докато жената не задоволи нейните нужди.
Човешкото спокойствие покрай жената не е само в сексуалната природа, но и едната и другата страна се нуждаят от някой, на който може да разчита, да опре рамо и сподели всеки миг на радост и тъга.
Мюсюлманска сестро, знай, че ти си кралица на дома си, разбира се доколко ти наистина би искала да бъдеш такава. С ръка на сърце можем да кажем, често повод за проблемите е всъщност жената заради някои безполезни неща от типа, къде си бил, с кой си бил и т.н.
Жената е тази, която контролира ситуацията в двореца си каквото и да е, и тя трябва да изгражда двореца.
Мъжът иска да се чувства уважаван и ценен и да се пита за това, което се случва около него. Въпреки, че твоята роля и твоят труд не бива да се пренебрегват, трябва да разбереш, че мъжът ти е прекарал деня с различни хора и че може би десет или повече часа е търпял на различни мъчения, за да може вие у дома само да се наслаждавате.
Нима е трудно за това да се добави малко уважение!? Мнозина ще кажат: „А нима и моята работа не трябва да се цени!? Аз съм съгласен! Но ти контролираш ситуацията, така че направи първата стъпка. Опитайте се да го посрещнеш с приятна усмивка, сладък въпрос, от типа: как си мили, какво има, как прекара и др. Да го попиташ за неговите желания, храна или кафе? С този кратък увод ситуацията вече е в твои ръце. Оставете го да работи, и го остави той сам да ти се "открехне", може би и оплаче, пък и ако чуе някоя утешителна дума, ти сигурно си успяла.
Нека твоето отношение продължава така един период, така че след това ще дойде и това, което ти искаш - да се види и твоят труд. Попитайте го дали му допада средата в къщата, има ли той нещо да предложи и т.н. Така че и той да започне да забелязва промените, които правиш. Някога на кафе можеш да кажеш, че много си работила, колко си уморен и така и той ще започне да цени твоите задължения и приноса в повишаване тонуса на семейството.
Опитайте се да му изпълниш желанието, например да успокоите обстановката в дома, когато иска малко да си почине и т.н.
Е сега може би някой тук ще възрази, и каже защо пък аз да правя това?
Така че отговорът ти е прост - много бързо ще ми се "отплати".
Повечето мъже си падат по тия неща, така че ще последват подаръци, излизания, разнообразни удовлетворявания и други.
Нима това не се отплаща?
Къщата, в която ситуацията се контролира по такъв начин е къща, в която рядко се чува кавга, дори и ако се случи, много бързо изчезва, ако жената може за малко да млъкне, и отново ще се чуят красиви думи.
Та нима това не се отплаща?
Ти създаваш ситуацията в къщата си, така че реши сестро, дали искаш да бъдеш кралица в двореца си или обикновена слугиня, на която ще се кара всеки минувач?

Прикачвания: Изображение 1Категория: Четиво | Преглеждания: 525 | Добавено от: pemben | Рейтинг: 5.0/3
Общо коментари: 1
1  
Това наистина е много умно и правилно.Страшно много ми хареса!
Благодаря ти много,сестро. star

Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от