Каква е болестта ми?!
Понеделник, 24.07.2017, 00:29Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Каква е болестта ми?!


Един богат човек се обърнал към учен със следния въпрос:
- Имам всичко, от което се нуждая, но въпреки това не съм спокоен. Има ли някакъв изход за мен? И добавил: - Преглеждаха ме лекари и потвърдиха, че нищо ми няма. Дори ми казаха, че нямам липса на витамини.
Тук ученият се намесил:
- Чакай, чакай. Нека и аз да погледна дали нямаш липса на витамини. Ако според думите ти се чувстваш толкова добре, нямаше да си толкова обезпокоен. Това означава без съмнение, че нещо липсва.
Ученият попитал:
- Косите ти са започнали да побеляват. Отслужваш ли намаз? Какъв е ибадетът ти?
Човекът, въпреки че бил затруднен казал истината:
- Не, още не съм започнал да отслужвам намаз!
- Виждаш ли, липсва ти витамин А.
- А постиш ли?
- Не, все още не държа оруч!
- Липсва ти и витамин B.
- Спомена, че си заможен - как изразходваш парите си, даваш ли милостинята зекят?
- Не, не давам зекят!
- Виждаш ли - липсва и витамин С. Как да бъдеш спокоен, когато ти липсват основните витамини. Ходи ли на поклонение хадж?
- Не ми остана време да отида на хадж!
- Какво говориш? Значи ти липсва и витамин D. Нека погледнем и благата, с които си облагодетелстван. Има ли забранени (харам) неща в препитанието ти?
- Да, дори и малко да е, има!
- Виждаш ли, придобил си и заразни блага. Без съмнение ще си лишен от спокойствие. Въпреки всичко, имаш шанс да се спасиш. Има изход, достатъчно е да премахнеш тези недостатъци. И не вземай заразени блага. След това ела отново при мен. С позволението на Аллах няма да остане нито едно притеснение и безпокойство у теб.

Ако сте харесали разговора с учения, може и вие да си направите равносметка. Липсват ли ви и на вас основните витамини или сте се заразили с непозволени блага? Ако е така, веднага вземете мерки, не оставайте с недостатъци, за които ще съжалявате в Съдния ден. Стойте далеч от заразени блага. Тогава ще се спасите от безпокойството и притесненията и ще заживеете щастливо и спокойно.Категория: Разкази | Преглеждания: 912 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/5
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от