Използването на забранено препитание (харам)
Четвъртък, 22.06.2017, 20:35Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Използването на забранено препитание (харам)


Онзи, който не се страхува от Аллах не прави сметка откъде и как ще придобие препитание. Мисълта му е изцяло погълната от стремежа как да увеличи състоянието си. Такъв човек не се съобразява с нищо - краде, дава рушвет (подкуп) и държи се наставнически, фалшифицира документи, продава неща, които Аллах е забранил (харам). Използва лихварството, заграбва от имота дори на сирака, за да се сдобие с пари, създава условия за водене на разгулен и развратен живот, взема пари срещу гадателство и други, които са под забрана от Аллах, изнудва, проси без да има належаща нужда и други всевъзможни начини, само и само да припечели... След това с припечелените пари се храни, облича, купува си кола, прави си къща, купува покъщнина. Забраненото (харама) влиза в стомаха му.
Пратеникът (салляллаху алейхи уе селлем) е повелил:

"Всяко тяло отглеждано със забраненото (харама), заслужава огъня на Джехеннема"
(Таберани)


В Съдния ден човек ще бъде питан за това, откъде го е придобил и изразходил. Онзи, който има придобито по нечестен път и от забраненото, час по-скоро трябва да побърза да се освободи от него. Ако има дълг към някого или е засегнал човек по време на придобиването, т.е. ако в придобитото има дял и от друг човек, нека да не чака Деня, в който всичко ще се оправя с припечеленото за отвъдния живот, а да си разчисти сметките още тук.Категория: Четиво | Преглеждания: 598 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/3
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от