Едно раждане ме накара да приема Исляма
Сряда, 26.07.2017, 22:32Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Едно раждане ме накара да приема Исляма


Аз съм акушер-гинеколог, работя вече осем години в една американска болница. Миналата година приехме с родилни болки една арабка-мюсюлманка. Тази жена изживя големи страдания, съпътстващи началото на раждането, но не видях сълзи да се търкулват по бузите й. Когато смяната ми приключи, аз й казах, че ще се прибера вкъщи и че един лекар, мъж, ще продължи да я обгрижва. Тогава тя започна да плаче и каза: "Не! Не! Не искам мъж да ме преглежда!"

Бях изумена. Съпругът й ми каза, че тя не желае лекар-мъж да проведе израждането. Цял живот, никой освен родителите й, братята й, чичовците й не беше виждал лицето й напълно открито. Аз се засмях и казах много изненадана: "Аз не мисля, че има някой в Америка, който не е виждал моето лице!" Поисках разрешение да остана с нея до раждането. И двамата ми благодариха. След два часа тя роди.

На втория ден отидох при нея, за да проверя състоянието й. Обясних, че при някои жени е възможно да настъпят възпаления и заболявания в периода на следродилното кървене. Тогава тя ми каза неща, които знае от исляма за кървенето. Бях впечатлена!

Продължавахме да разговаряме, когато при нас дойде една колежка, педиатър, за да прегледа бебето. Едно от нещата, които каза на майката, беше: "Добре е, че бебето спи на дясната си страна, така сърцебиенето му е равномерно и не се натоварва. Когато бащата отговори, казвайки: "Ние винаги го оставяме така, следвайки примера на нашия Пророк (мир нему)", си помислих: "Ние отдаваме целия си живот за придобиване на знания, а те са наясно с много неща, благодарение на своята вяра.”

Тогава реших да науча повече за тази религия. Взех един месец отпуска и заминах за друг град, където беше разположен голям ислямски център. Прекарах повечето си време в задаване на въпроси на американските мюсюлманки и арaбки.

Когато отпуската ми приключи, се върнах у дома с няколко брошури за исляма. Отдадох се на четене и същевременно продължавах да поддържам връзка с някои от членовете на центъра. И, хвала на Аллах, след няколко месеца приех исляма за своя религия. Поглеждайки назад, наистина не мога да изкажа достатъчно благодарност на Аллах, за това, че Той ме доведе до исляма.

Доктор Оливия

Източник: www.islam.forumup.comКатегория: Моят път към Исляма | Преглеждания: 1257 | Добавено от: admin | Рейтинг: 4.3/9
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от