Един от обитателите на Дженнета
Четвъртък, 22.06.2017, 20:30Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Един от обитателите на Дженнета


От Енес ибн Малик (радиаллаху анху) се предава, че един ден когато били в джамията, Пратеника Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) казал:
- Сега при вас ще влезе един от обитателите на Дженнета. На всички сахабета (радиаллаху анхум) им станало интересно и зачакали да видят кой е този човек. Но останали изненадани - при тях влязъл най-обикновен човек, от чиято брада капела вода от абдеста.
Това се повторило три вечери подред - преди този човек да влезе, Пратеника на Аллах (салляллаху алейхи уе селлем) казвал това.
На третата вечер след като отслужили намаза, Енес (радиаллаху анху) пристъпил към човека и му казал:
- Братко, скарах се с баща си и сега не искам да се прибера у дома. Може ли да остана при теб няколко дни?
Но истината била, че Енес (радиаллаху анху) искал да разбере какво повече прави този човек, за да каже за него Пратеника на Аллах (салляллаху алейхи уе селлем), че е от обитателите на Дженнета.
След нощната молитва, Енес (радиаллаху анху) очаквал, че този човек ще прави намаз цяла нощ, но нищо такова не се случило. Човекът си легнал и заспал. Енес (радиаллаху анху) не можал да мигне, очаквал да види човека да стане преди сабах да прави допълнителен намаз, но и това не станало. Енес (радиаллаху анху) бил безкрайно учуден. Това се повторило три дена подред. Човекът си извършвал задължителните неща за всеки мюсюлманин, без да прави нещо извънредно.

Тогава Енес (радиаллаху анху) решил да си тръгне, но преди това признал на човека защо всъщност е бил у тях. И пак го попитал какво толкова е сторил, че Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) да каже за него, че е от обитателите на Дженнета.

Тогава човекът се усмихнал и му отговорил:

- Наистина не правя никакви допълнителни неща, спазвам задълженията си, но в сърцето си нямам никаква ЗАВИСТ или ОМРАЗА към никого...Категория: Разкази | Преглеждания: 847 | Добавено от: admin | Рейтинг: 4.5/2
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от