Двамата братя
Понеделник, 24.07.2017, 14:51Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Двамата братя


Двама братя работели заедно в семейната ферма. Единият бил женен и имал голямо семейство. Другият бил ерген. В края на всеки ден, братята споделяли всичко по равно – както произведената продукция, така и печалбата от нея.
Един ден, братът който не бил женен си помислил:
“Не е честно да разделяме всичко по равно. Аз съм сам и имам по-малки нужди.”
Затова всяка нощ той вземал по един чувал с жито от своя хамбар, пресичал полето между техните две къщи и го изсипвал в хамбара на брат си.
Междувременно семейният брат си мислел: “Не е честно да разделяме всичко по равно. В крайна сметка аз съм женен и имам жена си и децата си, които да се грижат за мен след време. Брат ми си няма никой и няма кой да се погрижи за неговото бъдеще.”
Затова всяка вечер вземал по един чувал с жито от своя хамбар, пресичал полето между двете къщи и го изсипвал в хамбара на брат си.Това продължило няколко години. През това време и двамата се чудели защо техните запаси не намаляват,а се увеличават.
Тогава, през една нощ, двамата се сблъскали в тъмнината един в друг. Всеки от тях носел по един чувал. Бавно им просветнало какво се случва. Тогава оставили чувалите с жито и се прегърнали.
...Тази история представя чистата любов и загриженост, която само брат или сестра могат да изпитват един към друг. Чистата радост и щастие от мисълта, че брата или сестрата е добре, че бъдещето му е безоблачно, че е постигнал успех.А така да мислят и постъпват ги кара силната вяра и страхът от Аллах С.У.Т.
...Когато искаш и даваш на брат (сестра) си, това,което обичаш за себе си,тогава Аллах умножава препитанието и нафаката!

Аллаху Екбер!

Категория: Разкази | Преглеждания: 2050 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от