Цената на Исляма
Понеделник, 24.07.2017, 14:49Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Цената на Исляма


Преди няколко години един имам се преместил да живее в Торонто, след като имигрирал в Канада. Имамът често пътувал с автобус от дома си до долната част на Торонто. Няколко седмици след пристигането му се случило да се вози в същия автобус. Купил си билет и когато седнал на мястото си, имамът установил, че шофьорът по случайност му е върнал 25 цента повече. Докато обмислял какво да прави, той си казал:"По-добре да върна обратно тези 25 цента. Би било направилно да ги задържа." Но след това си рекъл:"Я да забравя, та това са само 25 цента. Кой би се тревожил за такава малка сума? Още повече, че автобусната компания взема прекалено големи такси. Никога няма да разберат за липсата им. Да ги приема като подарък от Всемогъщия Аллах и да си стоя спокойно."
Когато дошла неговата спирка, имамът се спрял за момент пред вратата и подал 25-те цента обратно на шофьора, като казал:
- Заповядайте, дали сте ми повече ресто!
Шофьорът отвърнал с усмивка:
- Вие ли сте новият имам в тази част на Торонто?
Смятах да дойда по-късно за намаз във вашата джамия. Исках само да разбера какво ще направите, ако ви върна повече ресто!
Когато имамът слезнал от автобуса, краката му се подкосили. Трябвало да се опре на най-близкия уличен стълб за опора и като вдигнал поглед към небесата се провикнал:

"О, Аллах, аз почти продадох Исляма за 25 цента!"

Може никога да не видим въздействието на нашите действия върху хората...Понякога ние сме единственото знание от Свещения Коран, което някой ще прочете или единственият Ислям, който немюсюлманите ще видят. Това, което трябва да покажем, с позволението на Всевишния, е пример, който другите да видят. Бъдете внимателни и честни всеки ден, тъй като никога не знаете, кой наблюдава действията ви.

О, Аллах! Аз ти поверявам това, което съм прочел и научил.

О, Аллах! Върни ми го, когато се нуждая от него.

О, Аллах! Ти правиш това, което пожелаеш и Ти си най-близо до мен, Ти си моят Помощник и Закрилник.

О, Аллах! Опази ни от нововъведенията и от всякакъв вид съдружаване, стори ни да сме от тези, които се покланят и напълно Ти се подчиняват и направи така че да предадем своите души като мюсюлмани.

Амин!

О, ВЯРВАЩИ! ХОРАТА ЩЕ СЪДЯТ ЗА ВАШИТЕ ИСЛЯМСКИ ЦЕННОСТИ СПОРЕД ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ КЪМ ТЯХ, А НЕ СПОРЕД РЕЛИГИОЗНИТЕ ВИ РИТУАЛИ
(НАМАЗ, ОРУЧ, ХАДЖ И Т.Н.)Източник: www.ikra.ucoz.net
Категория: Разкази | Преглеждания: 674 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 1
1  
Всеки мюсюлманин трябва да бъде честен.Това е едно от качествата на добрия нрав.

Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от