Букет от рози
Четвъртък, 27.07.2017, 08:44Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Букет от рози


Един ден ровейки се в необятното пространство на интернет момиче на име Рая се натъкна на история със заглавие: "Ако вършите добро ще получите добро, но ако вършите зло, то пак си е за вас!"
В историята имаше доста подобни поговорки като: "Каквото надробиш, това ще сърбаш!", "Каквото си посял, това ще жънеш!" ...
Прочете още много неща, които й харесаха и всичко си продължи както преди. Доброто момиче се грижеше за дома и семейството, обичаше много градината си, обсипана с много свежи цветя. Но нейната слабост беше розата в центъра на алеята с цветя. Имаше прекрасен наситен розов цвят и прекрасно ухание, което омайваше всеки, който понечи да я помирише. Виждала беше много рози, прекрасни на вид, но без ухание, а тази беше специална, точно защото притежаваше и двете качества - красота и ухание!
Рая обичаше да къса от цветовете, за да ги подарява на минувачите, а всички те приемаха цветята и грейваха усмивки по лицата им. Това винаги я стимулираше да раздава от розата си, която грижливо поддържаше, сякаш и самата роза й помагаше, защото цъфнеше ли рано пролетта, цъфтеше до късна есен. Така тя успяваше да спечели много усмивки от хората. Усмивките стопляха сърцето й!
Един от прекрасните дни на лятото, тя както винаги подари от розата, но не след дълго време към нея се приближи момче в инвалидна количка, което с цвете в ръка я поздрави и й подаде цветето. Тя прие цветето и за части от секундата пред нея се появи онази поговорка, която беше прочела в интернет: "Каквото направиш, това очаквай!"
Тя даряваше цветя, но и на нея подариха и то по какъв начин, чрез едно невинно същество, обречено на болестта си.
Благодари му с усмивка и дълго мисли за ситуацията. Беше получила потвърждение на историята и получи голяма поука: "Правете добро, то НЕПРЕМЕННО ще ви се върне!!!"
След този ден Рая продължаваше да дарява цветя и по-важното, да получава от болното момче всеки път, когато времето позволяваше да излезе навън...Категория: Разкази | Преглеждания: 985 | Добавено от: admin | Рейтинг: 4.3/7
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от