Благодеянията на Аллах
Четвъртък, 27.07.2017, 08:42Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Благодеянията на Аллах


От вчера до днес са изминали 24 часа. Всяко човешко същество е вдишало и издишало около 20 000 пъти без дори да се замисли. Всеки един от нас е вдишал 8 000 литра кислород в последните 24 часа.

Вдишваме чист кислород и издишваме вреден и отровен въглероден диоксид, и все пак нивото на кислорода в атмосферата продължава да бъде 21%. Ако нивото на кислорода се покачи с 1-2%, броят на пожарите ще се повиши 700 пъти. Ако нивото на кислорода достигне 25%, то всичко на земята ще изгори до основи.

Какво щеше да стане, ако Аллах беше спрял кислорода и беше казал: ‘’Купувайте кислорода си’’.

В болниците се намира кислород за тези, които се нуждаят от респираторно лечение. Да приемем, че 1 литър кислород струва 50 стотинки. Нуждаем се от 8 000 литра на ден и следователно ще трябва да плащаме по 4 000 лева всеки Ден. Какво да кажем за майките, бащите, братята и сестрите ни? Ами за децата ни?

Има 7 милиарда хора на повърхността на земята и всички те дишат. С всяко вдишване, което правим без дори да се замисляме и с всичко около нас Аллах ни приканва да се замислим и разберем величието Му.

"И ако пресмятате благодеянията на Аллах, не ще ги изчислите. Аллах е опрощаващ, милосърден"
(Сура Ан-Нахл: 18)


Източник: www.islam.forumup.comКатегория: Четиво | Преглеждания: 683 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от