Архитектът
Понеделник, 24.07.2017, 14:51Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Архитектът


Живял на времето един много добър архитект. Сградите, които строял били едни от най-хубавите и висококачествени в целия град.
Годините минавали неусетно. дошъл момент, в който силите на архитекта отслабнали и той решил да се оттегли от своята работа, започвайки един по-спокоен живот като пенсионер. Съобщил за намеренията си на градоначалника, той обаче го помолил за последна услуга искайки от него да построи една последна вила в най-хубавата част на града, като му дал дума, че ако изпълни тази негова молба няма да го натоварва с нищо повече. Архитектът се съгласил. заловил се за работа, като гледал да приключи колкото се може по-бързо. Не отдавал онази изисканост и старание, което вложил през годините. Изморен от дългогодишната работа той искал да се отърве час по скоро, затова купувал най-нискокачествените материали и влагал в работата си нищожен труд. Завършвайки строежа на вилата извикал градоначалника и му дал ключовете. Градоначалника обаче отказал да вземе ключовете заявявайки, че вилата е подарък за архитекта в знак на дългогодишната му всеотдайност. В този момент архитекта разбрал каква огромна грешка е допуснал всъщност.

ЗАТОВА СКЪПИ ЧИТАТЕЛЮ, ЗНАЙ, ЧЕ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е АРХИТЕКТ НА ТОЗИ СВЯТ, КОЙТО СЪС СВОИТЕ ДЕЛА СТРОИ СВОЯ ДОМ В ОТВЪДНИЯ. ПОМИСЛИ: ДАЛИ ДЕЛАТА, КОИТО ЩЕ ИЗВЪРШИШ ЩЕ БЪДАТ КАТО НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ МАТЕРИАЛИ ИЛИ ЩЕ НАПРАВИШ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СИ ПРЕДАН И ВСЕОТДАДЕН ДО КРАЙ. РЕШАВАЙ СЕГА, ЗАЩОТО ТИ СИ АРХИТЕКТА, ЗА ДА МОЖЕ В ДЕНЯ, В КОЙТО ЩЕ ПОЛУЧИШ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА СВОЯ ДОМ ДА НЕ ОСТАНЕШ РАЗОЧАРОВАН!!!Категория: Разкази | Преглеждания: 1662 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от