Аллах е с мен
Четвъртък, 22.06.2017, 20:34Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Категории

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Choice of language

...

Аллах е с мен


Един от хората, ревностно следвали пътя на Аллах е Салих ибн Абдуллах от Тюстери.
Ето какво разказва той за детството си:

"Когато бях на 3 години ставах през нощта и наблюдавах вуйчо си Мухаммед ибн Суварми как изпълнява намаз. Един ден той ми каза: "Знаеш ли, че Аллах винаги и навсякъде е с теб?" След това ми поръча, всяка вечер, когато си лягам, наум да изричам "Аллах е с мен", "Аллах ме вижда", "Аллах знае какво върша".
Послушах го и след няколко дни споделих с него, че всяка вечер наум повтарям тези три фрази. Тогава той ме посъветва да увелича бройката на седем, а няколко дни след това - и на двадесет и един пъти и аз разбира се отново го послушах. С времето започнах да усещам как тези думи ме зареждат с топли чувства и с нетърпение очаквах да дойде моментът преди лягане, за да ги изрека отново и отново. Всяка нощ, преди да си легна, си повтарях, че Аллах е с мен и това ме правеше много щастлив. Тази мисъл ме съпровождаше и през деня. Усещах как се ръководя във всичко от нея, защото знаех, че Аллах знае и вижда всичко, което правя.
След една година срещнах вуйчо си и той ми каза: "Синко, никога не забравяй тези думи и ги повтаряй до края на живота си! Ще видиш, че те ще ти са от голяма полза както на този, така и на другия свят!"
И аз отново го послушах. През целия си живот не се отделих от верния път и каквото и да правех, където и да се намирах, усещах любовта и помощта на Всевишния Аллах."Категория: Разкази | Преглеждания: 890 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от