Да се говори истината
Понеделник, 24.07.2017, 14:52Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Да се говори истината

Ислямът задължава своите последователи, които принадлежат към него, да говорят истината и това се смята за задължителна тяхна черта. В никакъв случай не им се позволява да се отклоняват от истината.
Пратеникът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) е казал:

"Бъдете правдиви, защото Правдата води към благочестието, а благочестието води към Рая. Човек не престава да говори за правдата и да се придържа към нея, додето бъде записан при Аллах като правдив. Отбягвайте лъжата! Лъжата води към разпътство, а разпътството води към Огъня. Човек не престава да лъже и да се придържа към лъжата, додето бъде записан при Аллах като лъжец."

Лъжата не е черта на вярващите, а на лицемерите.

Пратеникът на Аллах Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) е казал:

"Лицемерът се познава по три признака: Когато говори - лъже. Когато обещае - не спазва обещанието си. Когато му бъде поверено нещо - не го оправдава."
(Бухари)


Поради това благородните сподвижници (сахабета) се отличавали с правдивост, а един от тях е казал: "Не знаехме какво е лъжа в епохата на Пратеника на Аллах (салляллаху алейхи уе селлем)."

Преглеждания: 845
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от