Всяко нещо е в полза на човека
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Всяко нещо е в полза на човека
« Той е, Който сътвори за вас всичко на земята... »

/Сура Ел-Бакара: 29/

Думите лекум и джемиан, споменати в оригиналния текст на знамението, свидетелстват, че всяко нещо на земята е създадено за човека и в негова полза. Всяко нещо, каквото и да е то, от една страна осигурява полза на хората, а от друга изисква върху него да се размишлява.
Разбира се, че отровите на различните животни са идеални лекарства за хората. При болките на болните от ревматизъм се използва отровата на паяка, при лекуването на епилепсията и парализата при децата – отровата на гърмящата змия, при упорити болки – отровата на кобрата, срещу упоритото кървене – отровата на малката змия bethrop, живееща в Бразилия. (От гледна точка на биотехниката има много неща в творенията на Аллах, от които може да се вземат поуки). Производствата в големите фабрики за изкуствена коприна, които използват най–модерните апарати са много слаби в сравнение с коприната, която бубата произвежда. Ако гласът, който издава щурецът е силен в зависимост големината на гласовия апарат, откъдето излиза, стъклата щяха да се счупят, а стените щяха да се срутят.
Директорът на фабрика за батерии е казал следното за електрическите риби, които се изследват в последно време в Америка: „Де да можехме и ние да произвеждаме толкова батерии“. Носовете на част от прилепите имат формата на копито. Те усещат всички вълни като най–съвършения радар.


Преглеждания: 386 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от