Светлината, която обгръща търсещите
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Светлината, която обгръща търсещите


 • Уолтър Скаленд Берг - специалист по биология и органична химия, професор във Виенския университет казва: "Що се отнася до учените, които изследват Бога, става ясно, че те разполагат с много фактологически материал, който може да бъде от полза. Всеки път, когато стигнат до откритие, вярата им расте, увеличават се знанията им за Бога и започват още по-добре да съзират следите от Неговото могъщество във Вселената."

 • Ендрю Конуей Ейфи - известен учен по природни науки в книгата си "Съществуването на Бога - абсолютната Истина" казва: "...Вижда се, че в мисловния свят на неверниците и на тези, които в двоумение размишляват за своята същност, има една сляпа точка или един атрофирал център, който пречи на тяхната мисъл да осъзнае, че множеството одушевени и неодушевени творения са лишени от смисъл без вярата в Бога."

 • Английският астроном Хършел казва: "Колкото повече се увеличават научните открития, толкова повече растат и се потвърждават доказателствата за съществуването на Всевечния Създател. Геолозите, математиците, астрономите и естествоизпитателите, които работят в тази насока и укрепват постройката на знанието, всъщност само разкриват и доказват величието на Бога."

 • Д-р Уотс - френски химик. Той казва: "Всякога, щом почувствам, че вярата ми в Бога отслабва, за да я укрепя и подсиля, веднага отивам в Академията на науките."

 • Д-р Мариет Стенли Конгден - учен-естествоизпитател и мислител казва следното: "Всяко нещо във Вселената свидетелства за съществуването на Бога, показва Неговата сила и величие. Дори да анализираме физическата страна на съществата и да използваме техните методи за доказване, ние, учените не правим нищо друго освен да размишляваме над следите от Аллах и над Неговото величие. За Неговото доказване не ще ни стигнат силите, ако използваме единствено и само научни доказателства. Неговите знамения ги виждаме в самите нас и ги съзираме във всяка частица на творението. А науките са дело, което се състои само в изучаването на творенията на Аллах и на следите от Него."

 • Едуард Лутер Кабел е учен по геология, който е изследвал насекомите. Той пише следното: "Мястото не ще стигне, за да изредим тънкостите на изкуството и плана, вложени в света на творенията. Само изследванията и опитите, които направих с крилата на насекомите ме сблъскаха с такива факти, че при всеки прочит и обяснение се засилваше вярата ми в съществуването на Бога. Убежденията ми стават все по-категорични. Всъщност всички опити и обяснения за творенията и за законите, на които те се подчиняват, водят до извода, че в действителност науката се свежда до заключението за съществуването на Създателя. Той е създал тварите с великолепно изкуство. Ние не правим нищо повече от това откритие."


 • Преглеждания: 890 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/3
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *:
  Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

  Хостнат от