Понятието за мир в Исляма
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Понятието за мир в Исляма


За да оцени как Ислямът разглежда въпроса за мира, човек трябва само да размисли върху няколко основни факти, свързани с Исляма. Думите "мир" и "Ислям" произлизат от един и същ корен и могат да се смятат за синоними. Едно от Най-прекрасните имена на Аллах е Съвършения [Мир]. Заключителните думи от всекидневните молитви на всеки мюсюлманин са думи за мир. Поздравът на мюсюлманите, когато ще се завърнат при Аллах е "Мир!". Дневните поздрави сред мюсюлманите са изрази на мира. В известен смисъл, прилагателното "мюсюлмански" означава "мирен".
Ето колко основна и преобладаваща е темата за мира в Исляма. Човек, който чрез Исляма се покорява на Аллах, непременно ще бъде в мир с Аллах, със себе си и с другите хора.
Като възприемат съвкупността от всички тези факти, поставят човека на подходящото му място във Вселената, разглеждат живота в ислямска перспектива, хората с правилна вяра и принципи ще направят по-добър нашия свят, ще възвърнат човешкото достойнство, ще постигнат равенство, ще се радват на универсално братство и ще построят трайния мир.


Преглеждания: 477 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от