Облаците, Електроенергията и Градушката
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Облаците, Електроенергията и Градушката


Първият учен, който е доказал, че облаците притежават атмосферно електричество, е Бенджамин Франклин (1752г.). Но Коранът е съобщил открито това преди хиляда и четиристотин години.

« Той е, който ви показва мълнията за страх и надежда, и сътворява натежалите облаци. »

/Сура Ар-Раад: 12/


Атмосферното електричество пречи на въздушните мехурчета във водните изпарения да се съединят и образуват едри дъждовни капки. Малките въздушни мехурчета се отблъсват помежду си, когато съдържат еднакъв заряд. Когато два облака, съдържащи противоположни заряди, се съединят със светкавицата, енергията им се нормализира и завалява дъжд.

« ...И праща Той светкавиците,... »

/Сура Ар-Раад: 13/

Тогава когато силният вятър се сблъсква с облаците, водните изпарения изстиват и се образуват капчиците. Вятърът причинява триене, което ги наелектризирва.
Земното електричество се следи от облака, който преминава над земята и търси начините да я постигне. Когато е налице необходимият волтаж се получава искра между земното електричество и облака. Гръмотевицата е със сила 200 000 ампера. В края на кораничното знамение се казва:

« ...Той е силният по мощ. »

/Сура Ар-Раад: 13/


Ако приемем, че думите „за да бъде знак за мощта му“
посочват гръмотевицата, ще стигнем до извода, че „образуването му е много мощно“.
Освен това, ако се изследва знамението:

« ...И спуска от планини в небето градушка,... »

/Сура Ен-Нур: 43/

ще се види, че то съдържа повече от няколко значения. За да се разкрие значението на дадено нещо се използва названието на нещо друго, приличащо на него. Известно е, че в някои райони на Сибирия са валяли маси от град и сняг във формата на големи топки.
Не е възможно Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) който е живял в горещи райони преди хиляда и четиристотин години, да е знаел всичко това и да е казал нещо, свързано с тази тема. Това обстоятелство доказва, че истините, които е известил той са изцяло божествени откровения.


Преглеждания: 334 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от