Луи Пастьор: "Науката води хората към Бога"
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Луи Пастьор: "Науката води хората към Бога"


Луи Пастьор е френски химик и биолог. Признат е за най-великата личност в историята на медицината. Въпреки че приноса му за науката е неоспорим, Луи Пастьор е известен повече с теорията за микробите като причинители на болестите и с прилагането и усъвършенстването на ваксинирането. Пастьор разработва техника, наречена на негово име /пастьоризация/ за унищожаване на микроорганизмите в напитките. Пастьор бил вярващ човек. Той вярвал искрено в съществуването на Бог и че всички живи същества са Негово творение. Отрича еволюционната теория на Дарвин, заради което бил остро нападан от привържениците на тази теория. Пастьор защитава тезата за необходимостта от хармония между науката и религията.
По тази тема изказва следните много популярни мисли:

"Колкото повече изследвам природата, толкова повече се увеличава вярата ми в творенията на Твореца"

"Науката води хората към Бога"

"Ако на света изчезнат всички доказателства, животът само на един микроб е достатъчно доказателство за съществуването на Бог"


Ето как този велик учен изразява житейската си философия: "Не се съмнявам, че мирът и науката ще победят войната и невежеството. Вярвам, че народите ще се обединят не за да рушат и унищожат, а за да възвеличат живота и ще сме благодарни на тези, които ще ни поведат по този път".


Преглеждания: 732 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/5
Общо коментари: 1
1  
Тука има повече темата http://islamchepintsi.blogspot.com/2011/12/blog-post_1939.html

Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от