Любимият плод на Пророка (с.а.с) предпазва от рак и вируси
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Любимият плод на Пророка (с.а.с) предпазва от рак и вируси


Било е проведено изследване с група доброволци в продължение на един месец, на които заедно с обичайната им храна са били давани и по 100 грама фурми от сортовете „маджхул” и „халави”, растящи предимно в Йордания.
В резултат на изследването се оказало, че редовното ядене на тези плодове способства за намаляване нивото на лошия холестерол в кръвта, а от своя страна това би довело до намаляване на вероятността от развиването на сърдечно-съдови заболявания, в частност атеросклероза.
Освен това яденето на фурми способства за намаляване на нивото на рН в кръвта и забавя процесите на стареене на клетките.
Според пресмятанията на учените 10 фурми на ден са достатъчни за обезпечаване на дневната нужда на човек от магнезий, мед, сяра, половината от необходимото количество желязо и една четвърт от необходимия калций.
По този начин, научните данни са потвърдили отдавна известните лечебни качества на фурмите.
Плодът на финиковата палма (фурмата) дава на човек сила, издръжливост, увеличава продължителността на живота, усилва мъжката полова потентност.
Те укрепват сърцето, бъбреците, черния дроб, способстват за развитието на полезни бактерии в стомашно-чревния тракт, поддържат киселинния баланс на организма и учавстват в кръвообразуването, способстват за развитието на мозъчните нервни краища, усилват способността на организма да противодейства на различните инфекции, в това число и на вирусите.
Влакнестата структура на плода намалява риска от ракови заболявания.
Фурмите се препоръчват и при бременни кърмещи жени, тъй като в резултат на научните изследвания се е изяснило, че в тях има особени стимулатори, които укрепват мускулите на стените на матката в последните месеци на бременноста, благодарение на което родовия процес протича по-леко и съкращават процеса на послеродовото кръвотечение.
Освен това фурмите обогатяват майчиното мляко с витамини, които са особено полезни за здравето на бебето. Като допълнение на това може да се каже, че фурмите помагат на жените да преодоляват по-лесно депресивните състояния по време на бременноста.Трябва да не се забравя, че фурмите и водата са традиционната първа храна за мюсюлманите по времето на ифтара по времето на поста през месец Рамазан.

Това е в пълно съответствие с казаното от Пророка (салляллаху алейхи уе селлем) – „Нека този, който разговява да започне с фурма. Наистина те са Божия благодат. Ако нямате фурми – то започнете с вода. Наистина тя е чиста и очистваща”.


Преглеждания: 682 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/3
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от