Коранът и образуването на млякото
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Коранът и образуването на млякото


Информацията, която представя Свещеният Коран за елементите, които образуват млякото, и за мястото в тялото на животното, където то се образува, напълно съвпада със съвременното научно заключение. В айет в този смисъл се казва:

"И в добитъка има поука за вас. Даваме ви да пиете от онова, което е в стомаха му помежду нечистотии и кръв - чисто мляко, приятно за пиещите."
(Сура Ан-Нахл: 66)

За споменатите в айета черва и кръв, свързани с образуването на млякото се разбира едва сега след развитието на химията и физиологията. По времето на Пророка (салляллаху алейхи уе селлем) природните науки били напълно неизвестни. Това се установило едва на прага на XXI век. Що се отнася до кръвообращението, то е открито от английйският учен Харви, който живял десет века след идването на Корана.
Поради наличието на айет в Корана, който представя такива знания, и предвид времето, когато бил низпослан, по никакъв начин не може да се твърди, че това са думи на човек.Преглеждания: 567 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/5
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от