Коранът и дерматологията
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Коранът и дерматологията


На медицински симпозиум учени споделили някои от научните истини в Корана с Декана на Медицински факултет от Университета в Тайланд, Кейн-Мейн, проф. д-р Таджейсън. Първоначално той не им обърнал сериозно внимание и казал: "Тези неща ги има и в нашите будистки свещени книги."
Поискали му доказателство. Направил изследвания, но не могъл да открие нищо във връзка с тези твърдения. Повторно изследвал разясненията на Свещения Коран и съжалил за първоначалната си реакция. Поискал извинение от мюсюлманските учени, с които спорил.
По-рано проф. Таджейсън работил по въпроса за болката и стигнал до следния извод:
"Когато кожата бъде обгорена, тя губи своята чувствителност и за да възвърне отново тази си способност е необходима нова кожа. С други думи, тъй като болката се чувства чрез кожата, когато тя изгори, нервите губят чувствителност и по този начин на изгореното място вече не се чувства болка, защото мозъкът е този, който контролира чувствителността посредством кожата. Следователно кожата е областта, където нервите извършват своята функция. И когато кожата е напълно изгоряла, нервите вече не могат да изпълняват функцията си. Затова е неодходима нова кожа. След като се създаде нова кожа и тя се облече на тялото, отново се създава системата за чувстване на болка."
На проф. Таджейсън, който стигнал до този извод му било показано следното знамение от Свещения Коран:

"...Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в огъня. Всякога, щом кожата им се опече я сменяме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е Всемогъщ, Премъдър."
(Сура Ан-Ниса: 56)

Проф. Таджейсън бил шокиран от този айет. Признал, че Свещеният Коран не може да бъде човешко слово. След като се върнал в страната си, на първата организирана от него конференция петима от учениците му станали мюсюлмани. По-късно на седмия медицински конгрес, състоял се в Рияд, с радост потвърдил: "И аз станах мюсюлманин." След това отдал своя живот на изследвания върху Корана.Преглеждания: 588 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/5
Общо коментари: 1
1  
I was serisouly at DefCon 5 until I saw this post.

Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от