Коранът и дактилоскопията
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Коранът и дактилоскопията


Науката, която изследва отпечатъците от пръстите се нарича дактилоскопия. Тя установи, че през целия живот на човека върхът на пръстите му не се променя и че отпечатъците от пръстите на всеки човек са различни. Поради това най-сигурният метод, който органите на реда и съдебната система използват за установяване самоличността на всеки човек са отпечатъците от пръстите. Тази истина е открита и започва да се прилага към края на XIX век, а Коранът още много по-рано е съобщил за особеностите на върховете на пръстите чрез следния айет:

"Нима човек смята, че Ние не ще съберем костите му? Наистина Ние можем да възстановим и върховете на пръстите му."
(Сура Ел-Кийаме: 3-4)

Както лицата на хората са различни, така и отпечатъците от пръстите им изцяло се различават, затова са сътворени в различни форми. Оформянето на тази изключително изящна тъкан в толкова малко пространство е дело на Великия Творец (Аллах), Който притежава безкрайна мощ и знание и е сътворил с лекота всичко - от най-малкото до най-голямото творение като една невероятна и съвършена система.Преглеждания: 557 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/5
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от