Коранът и ботаниката
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Коранът и ботаниката


"Пречист е Онзи, Който сътвори всичко от онова, което земята ражда, и от тях самите, и от онова, което не знаят!"
(Сура Йа Син: 36)

Този айет известява, че всички творения са създадени по двойки и че някои от тях са известни, а много други - не са. Няпример днес са открити двойнствените природи и функции на живата и неживата природа, в макро- и микросистемата. А истините на Свещения Коран ни най-малко не се разминават със съвременната наука.
В заключение може да се каже: тъй като Аллах Теаля ограничил единството в Себе Си, създал всички неoдушевени и oдушевени твари, растения, животни, джинове и хора по двойки. Например положителното електричество тече към отрицателното и крушката свети, положителният облак се привлича от отрицателният и вали дъжд. Това е закономерност на Аллах, а Божият закон обхваща всички твари.
Следващият айет известява, че и растенията са сътворени по двойки. Аллах Теаля повелява:

"Той е, Който разпростря земята и стори по нея непоклатими планини и реки, и от всички плодове стори там по два вида..."
(Сура Ер-Рад: 3)

Следователно в цвета на всички растения се намират мъжко и женско, а плодовете се образуват когато мъжкото и женското се кръстосат. А оплождането става чрез ветровете. Тази истина, която едва днес е установена, Свещеният Коран я е съобщил преди повече от 14 века:

"И изпращаме ветровете - оплождащи..."
(Сура Ал-Хиджр: 22)Преглеждания: 511 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/5
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от