Контролният център: Мозъка
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Контролният център: Мозъка


Човешкият мозък притежава система, която може да изпълнява множество задачи по едно и също време. Например благодарение на съвършената структура на мозъка човек, докато кара кола, може лесно едновременно да нагласява радиото и да върти волана. Въпреки че извършва няколко различни неща едновременно, той не връхлита върху другите коли или пешеходците. Нещо повече, той може с крака си да управлява и педала на газта.
Той може да разбере какво се казва, когато слуша радиото. Може да продължи да говори от мястото, до където е спрял. И най-важното, той може да организира всички тези неща по съвършен начин по едно и също време. С една дума, посредством необикновения капацитет на човешкия мозък може да извършва едновременно множество неща. Това, което осигурява тази хармония са връзките на нервните клетки в мозъка.
Милиони, а дори и милиарди стимули, достигащи до мозъка от външния свят се анализират в мозъка в пълна хармония, след това биват оценени и на всеки един от тях се дава необходимия отговор. Действието на тази сложна система продължава да функционира през цялото време на човешкия живот без никакво прекъсване. Ето така ние виждаме, чуваме, усещаме и водим нашия живот.
Един от най-съществените елементи, съставящи тази съвършена система в мозъка е тази на е тази на нервните клетки, които са приблизително 10 милиарда на брой. Нервните клетки на мозъка, различно от останалите клетки, предават и преработват информацията чрез създаването и съпровождането на малки електрически течения.
Силата, която формира връзките между клетките и следователно хармонията в мозъка се намира в специалната структура на нервните клетки. Около 10 милиарда клетки в мозъка притежават около 120 трилиона връзки. И тези 120 трилиона връзки са точно на подходящото място. Ако която и да била от тези връзки беше на погрешно място, то последсвието би било много сериозно. Всъщност за хората би било невъзможно да изпълняват жизненоважните си функции. Такова нещо обаче не се случва и човешките същества, освен при необикновени болести, водят живот, който им се струва много естествен, докато в действителност съществуват трилиони чудотворни процеси, които се случват "зад кулисите".
Тази структура, работеща независимо в мозъка също като всички останали системи в човешкото тяло притежава съвършен дизайн във всеки един свой стадий. Причината, поради която мозъкът осъществява милионите си функции без допускането на никаква грешка или бъркотия е факта, че Всевишният Аллах - Притежателят на безпределната мъдрост го е сътворил със всичките му качества.


Преглеждания: 406 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от