Джон Рей: "В самото начало всичко бе създадено от Бог (Аллах)..."
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Джон Рей: "В самото начало всичко бе създадено от Бог (Аллах)..."


Известният английски ботаник Джон Рей бил вярващ човек. Според него "Ако човекът е създаден, за да отрази на земята красотата на Бог (Аллах), то тогава трябва да се интересува от всичко, което го заобикаля". Тази мисъл е принцип за Рей и още от младини го ръководи в научните му изследвания. Той е едно от най - авторитетните имена в ботаниката и зоологията.

Рей публикува книга, която разкрива безграничната мъдрост на Аллах като Създател на природата. В това свое произведение Рей запознава читателя с хиляди видове растения, насекоми, птици, риби и други живи съшества. По този начин разкрива, че природата е доказателство за съществуването на Твореца.

В своята книга Рей твърди следното:

"В самото начало всичко бе създадено от Бог (Аллах), всичко това е съхранено до днес от Него и може да бъде видяно във вида, в който е създадено."

Големи са заслугите на Джон Рей за развитието на ботаниката. През целия си живот той набляга на това, че науката и религията са вплетени една в друга и че "няма по-ценна мисъл за един свободен човек от това да мисли за природните красоти и безкрайната мъдрост и величие на Бог (Аллах)."


Преглеждания: 958 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от