Аллах и модерната наука: Генетиката
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Аллах и модерната наука: Генетиката


Генетиката е наука, която изследва и анализира етапите, през които минава развитието на зародиша в яйцеклетката до превръщането му в жив организъм. Генетиката е наука, появила се като разклонение ан анатомията, като дял от медицината. Благодарение на анатомията се увеличава възможността да научим повече за развитието на зародиша. Благодарение на генетиката имаме възможност да изготвим реална класификация на животинския свят.

ЧОВЕКЪТ Е СЪЗДАДЕН ОТ ПРЪСТ

"Примерът с Иса пред Аллах е като примера с Адем. Сътвори го той от пръст, после му рече: "Бъди. И той стана."
(Сура Али Имран: 59)

"Той е Онзи, Който ви сътвори от глина, после отсъди един срок и определен срок има при Него. После се съмнявайте."
(Сура Ал-Анам: 2)

"Сътвори Той човека от звънка глина като грънчарско изделие."

Тези и други знамения от Свещения Коран показват, че Аллах Всевишния е създал човека от пръст. Същинската структура на човека се състои от кал и глина, т.е. от пръст. Модерната наука доказва, че човешкият организъм съдържа всички елементи, които се срещат в почвата. В почвата се съдържат химични елементи като въглерод - C;, кислород (O), водород (H), фосфор (P), азот (N), калций (Ca), натрий (Na), хлор (Cl), магнезий (Mg), желязо (Fe), мед (Cu), йод (J), флуор (F), кобалт (Co), силиций (Si), алуминий (Al), сяра (S) и цинк (Zn). Същите елементи ги има и в човешкия организъм, като количествата са различни за всеки индивид. Елементите в почвата са от същия тип химически елементи, открити в човешкия организъм. Това показва, че човекът наистина е създаден от пръст. Тези факти, залегнали в Свещения Коран доказват именно, че Свещения Коран е най-голямото чудо. Всъщност човекът е създаден от капка течност, образувана от сливането на женската яйцеклетка с отделената от мъжа сперма. Както женската яйцеклетка, така и мъжките сперматозоиди са образувани от кръвта на организмите. А кръвта е съединение, продукт на панкреатична жлеза, вследствие смилането на растителни живи организми и на стомашния сок. Известно е, че растенията, животните и водата са съставени от същите елементи, които се съдържат в почвата, а основата на всичко е пръстта. Прародителят на човечеството Адем (алейхисселям) също е създаден от пръст. След като се анализират елементите в човешкия организъм се вижда, че това са основните съставки на почвата.
Това всъщност е чудото, за което се говори в Корана:
"Вече низпослахме ясни знамения. Аллах води когото пожелае към правия път"
(Сура Ен-Нур: 46)

МЯСТОТО НА ЗАРОДИША В СЕМЕННАТА ТЕЧНОСТ

"Когато Господ е създал потомството на хората от гръбначния им стълб и ги призовал за свидетели и им казал: "Аз не съм ли вашият Господ?" Те отговорили: "Да, ние сме свидетели, че ти си нашият Господ."

Според генетиката при оформянето на зародиша в утробата, тестисите първоначално се намират под бъбреците в областта на кръста. Те се намират там до последните месеци на бременността и после постепенно се смъкват надолу. При раждането заемат нормалното си положение. В някои случаи този процес закъснява и зародишът се ражда с тестиси на кръста. В женския зародиш яйцеклетките се оформят под бъбреците на кръста. При раждането заемат нормалното си положение. Това означава, че потомството на зародиша както от мъжки така и от женски пол се оформя в областта на кръста. Ето тъкмо словата в горецитираното знамение от Свещения Коран ни разкриват тази истина. А това е станало преди повече от 1400 години преди да се е появила анатомията, преди да са открити мощните микроскопи.

"Кажи: И да се съберат хората и джиновете, за да създадат подобен на този Коран, те не ще създадат такъв подобен, дори един на друг да си помагат."
(Сура Ал-Исра: 88)

ОБВИВКАТА НА ЗАРОДИША

"Той ви създаде от един човек. После от него създаде съпругата му. И ви даде осем чифта от добитъка. И ви сътворява Той в утробите на майките ви - творение подир творение в три тъмнини. Това е Аллах, вашият Господ! Негово е владението. Няма друг бог освен Него! Как тогава бивате отклонявани?"
(Сура Аз-Зумер: 6)

Според твърденията на генетиката, зародишът в утробата на майката е покрит с три пласта обвивка, които не пропускат вода, светлина и топлина. Тази обвивка е най-точното олицетворение на мрака. В Корана не се ли споменава точно за това тълкуване на мрака? Всевишният Аллах ни е разкрил най-подробно всички истини в Корана. Най-вярното слово е неговото:

"Низпослание от Всемилостивия, Милосърдния - Книга, знаменията на която са разяснени" - Коран на арабски за хора проумяващи - благовестител и предупредител. Но повечето от тях се отвръщат и не се вслушват. И казват:
"Сърцата ни имат броня срещу онова, към което ни зовеш, и в ушите ни има глухота. Между нас и теб има преграда. Затова работи! И ние ще работим!"

(Сура Фуссилет: 2-5)Преглеждания: 888 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/4
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от