Аллах и модерната наука: Астрономията
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Аллах и модерната наука: Астрономията


Астрономията е наука, която се занимава с планетите и звездите на небето, движението на небесните тела, ветровете, гръмотевиците, деня и нощта като природни явления. Движението на Земята около нейната ос и около Слънцето е истина, спомената в Корана още преди повече от 1400 години. Тези научни твърдения за движението на Земята се смятаха за нови открития, а всъщност това беше един пример, че Свещения Коран разкрива научни истини. В Корана се казва, че небесните тела в Слънчевата система се движат по определени орбити, че Слънцето във всеки един момент се отдалечава от Луната, че Слънцето няма да се сблъска с Луната, както и тя със Слънцето, че всяко от тези небесни тела се движи по своя орбита. Ето какво казва Свещения Коран:

"И слънцето е устремено към своето местопребивание. Така е отредил Всемогъщия, Всезнаещия."
И на Луната отредихме фази, докато заприлича на изсъхнала палмова клонка.
Нито слънцето може да настигне луната, нито нощта да изпревари деня. Всички в своя орбита плават."
(Сура Йа Син: 38-40)

"И ще видиш планините - мислиш ги неподвижни, а те отминават, както облаците отминават. Сторено е от Аллах, Който всяко нещо прави съвършено... Той е сведущ за делата ви."
(Сура Ан-Намл: 88)

Как биха се движили планините?
Само при движението на Земята и те могат да се движат. Движението на планините не е явление пряко свързано с Деня на възкресението:

"И те питат за планините. Кажи [о, Мухаммед]: "Моят Господ всецяло ще ги разпръсне."

В Корана се казва, че Аллах е Богът и на тези, които са на изток и на тези, които са на запад и, че изгревът и залезът на Слънцето се мени всеки ден. Както се знае, първият човек, който е казал, че Земята се върти около оста си е Коперник. Това е станало през 1543 година. Съмнението, че движението на Слънцето и звездите е продиктувано от въртенето на Земята е отречено като грешка от Коперник. А всъщност хиляда ходини преди това то е било казано в книгата на Аллах - Коран-и Керим. Коперник, който е твърдял, че Земята се върти е бил отлъчен от църквата и изгорен на клада като неверник.
Въпреки всичко усилията на учените не спрели дотук. Астрономите направили всичко, което е било по силите им, за да намерят правилния път. Според известния учен-астроном Симон, Слънцето и планетите, заедно със спътниците си се движат в небесното пространство с главоломна скорост. За да си представим огромното разстояние между небесните тела и скоростта, с която се движи Слънчевата система, можем да дадем пример с движението на Слънчевата система към звездата Вега от съзвездие Лира: Ако Слънчевата система се движи в небесното пространство със скорост 1 000 000 мили на ден, то до Вега е възможно да стигне едва след 1.5 милиона години. Това обяснение на движението на Слънцето е едно от чудесата, за които се говори в Свещения Коран.
Може ли Земята да спре движението си?

"Кажи: Как мислите, ако Аллах стори нощта дълговечна за вас до Деня на възкресението, кой бог освен Аллах ще ви донесе светлина? Нима не чувате?
Кажи: Как мислите, ако Аллах стори деня дълговечен за вас до Деня на възкресението, кой бог освен Аллах ще ви донесе нощ, за да си почивате в нея? Нима не виждате?"
(Сура Ал-Касас: 71-72)

Всевишния Аллах ни обръща внимание на движението на Земята и ни пита следното: "Вижте и слушайте, ако беше възможно Земята да спре, и от едната и страна да е постоянно ден, а в другата никога да не грее слънце и да е постоянно нощ, кой освен Аллах може да направи от деня нощ и от нощта ден?"
Според геологическата действителност, скоростта на Земята около нейната ос, във времето когато се е отделяла от Слънцето е била много по-голяма. Тогава Земята се е завъртала за 4 часа. Това означава, че денят и нощта са били с продължителност 4 часа. С времето скоростта на движение на Земята около оста и е намаляла. И така продължителността на деня и нощта е стигнала до 5, 6 ... и накрая до 24 часа. Според изчисленията направени от учените-астрономи намаляването на скоростта на въртене на Земята е 120 хиляди секунди и на 432 милиона години достига до 1 час. Това е цифра, огромна за един човешки живот, но от гледна точка на Вселената е нищожна. Ако трябва да се приеме това за истина, някой ден Земята наистина ще спре. И в този момент, едната и страна ще гледа към Слънцето и там ще е вечен ден, а от другата страна ще е вечна нощ. Ето към това иска да насочи вниманието ни Всевишния Аллах.Преглеждания: 443 | Добавено от: admin | Рейтинг: 3.7/3
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от