Алберт Айнщайн: "Науката без религия е куца"
Търси | Регистрация | Вход

Айет

На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

(Сура Ал-Бакара: 115)

Facebook страница

Посетители за деня

Приятели на сайта

Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Избор на език

...

Алберт Айнщайн: "Науката без религия е куца"


Един от най-известните учени на нашата епоха - Алберт Айнщайн е познат и с вярата си в Бога. Той е на мнение, че науката без религия е невъзможна.
В тази връзка е и неговата мисъл:

"Не мога и да си помисля, че може да съществува истински учен, който не притежава дълбока вяра. Може да се каже и така: Вярването в наука без религия е невъзможно."

Айнщайн вярваше, че Вселената притежава твърде съвършен ред и хармония, за да се е създала вследствие на случайности. Той вярваше, че тя има за свой създател притежателя на Съвършения разум.
За Айнщайн, който в своите трудове често споменава за вярата си в Бога, великолепието на естественият ред във Вселената е от съществено значение.
Както стана дума и преди, с думите "Науката без религия е куца" Айнщайн е изразил неразделното единство представлявано от наука и религия.

"У всеки, който изследва природата има религиозна почит. Всеки, който се занимава сериозно с наука ще се убеди, че в природните закони съществува една духовност, която е по-висша от тази при хората. Ето защо чрез научните занимания човек стига до религията."

Отношението на Айнщайн към религията става ясно и със следната негова мисъл:

"Загуби ли се религиозното чувство, науката се превръща в опитване без каквото и да е вдъхновение."


Преглеждания: 1132 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/7
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Copyright by islamicnook © 2011 - 2017

Хостнат от